VI BYGGER CYKLAR FÖR ATT DE SKA ANVÄNDAS, MEN OCKSÅ FÖR ATT DE SKA BLI ÄLSKADE. VÅRA KUNDER HAR ETT ÖGA FÖR DETALJER OCH EN PASSION FÖR KVALITET.

Vi startade verksamhet redan 2009, först i Sverige som sålde Bakfiets och först som öppnade en Butik med bara last/lådcykel försäljning. Efter 2 år såg vi att import av lådcyklar är inte riktig anpassad efter den svenska cykelkulturen. Säkerhetskraven, ramhöjden på cyklar och mycket ändra brister som säkert är inga problem där dessa lådcyklar byggdes.  Vi bestämde oss för annat 

Idag vi är det enda och första företaget i Sverige som producerar, designar och bygger egna lådcyklar – Bakfiets – jämfört med alla andra som har import från grannländer eller Asien/(genom grannländer ). Tack vara den långa erfarenheten av utveckling av lådcyklar har vi idag tagit fram lådcyklar som är 100% anpassade för det Skandinaviska klimatet, säkerhetskraven och cykelkulturen.

Vi jobbar med minst 8 andra svenska företag där vi köper bl.a Svensk Marin-Plywood som tål det svenska klimatet, rostfria bultar & skruvar, pulverlackering, cykeldelar, och flera andra tjänster.

Vi valde den hårda vägen: egen utveckling och produktion, design och montering i Sverige, dels för att generera lådcykelkulturen, dels för att kunna skaffa flera lokala jobbmöjlighter och dels för mindre miljöpåverkan i Sverige.

Vi är ett litet företag med stora ambitioner av utveckling. Därför behöver vi allt stöd vi kan få från våra Svenska kunder för att finnas kvar och för att kunna producera Svenska lådcyklar / Bakfiets av bästa kvalitet.

 

Hållbarhet

Cykelfabriken bygger solida robusta cyklar av fosfaterat stål som pulverlackeras. Alla rörliga delar är av rost behandlad, RVS stål eller aluminum, kedjan är från KMC (rostfri). Träskivorna i lådan är vattenavvisande med förseglade kanter. Se denna filmen om cyklar, Klicka här.

Lådcyklar och bakfiets från Cykelfabriken

Tydlighet

Cykelfabriken skiljer sig från många andra cykeltillverkare. De två viktigaste punkterna som gör oss unika är anpassning och säkerhet. Se de senaste sålda exemplar

Unika cyklar

Sedan 2009 tillverkar och säljer Cykelfabriken unika handgjorda cyklar med hög kvalitet. Vill du skilja dig från resten? Är du trött på masstillverkning och vill ha en helt egen cykel? I så fall är det dags för en cykel skapad just för dig av Cykelfabriken.

Cykelfabrikens cyklar är lätta att känna igen, ändå är varje exemplar ett unikt konstverk.
Cykelfabriken är den enda tillverkaren som gör cykeln på det sätt som du vill. Se denna korta filmen om Fabriken, Klicka här

Anpassning

Vi tillåter sann individanpassning av cyklar med bl a namn, text eller logotyper i ramen, kedjeskyddet eller i lådan. Vi förespråkar inte klistermärken utan använder laser för att sätta namnet i stålet i cykeln. Det är också möjligt att välja egen färg för varje cykeldel (vi har 38 standardfärger) och att klä cykeln med användbara tillbehör. Se de senaste sålda exemplar

Säkerhet

Säkerhet för dig och för dina barn är vår högsta prioritet. Därför använder vi endast kvalitetsmaterial och våra cyklar är utformade för att vara 100% säkra. Våra cyklar har: Dubbla ramrör mellan bak- och framdel på lådcyklar. Fotbroms och trumbroms fram (handbroms) för maximal säkerhet. Extra brett och stabilt fotstöd på lådcyklarna, med trekantig form så cykeln alltid är stabilt parkerad när barnen ska kliva i och ut ur cykeln. En pakethållare som klarar 80 kg. Dubbla styrstänger som inte böjs eller bryts, ger stabilitet och säker cykling. Kedjeskydd av stål, lätt att demontera och oförstörbar. Vinkelprofiler gör lådan mer stadig och tålig mot stötar. Alla standardcyklar har dubbelt fotstöd, så att den inte faller när den är parkerad eller är instabil när du lyfter på barnen. 

Säkerhet för dig och för dina barn är vår högsta prioritet. Därför använder vi endast kvalitetsmaterial och våra cyklar är utformade för att vara 100% säkra. Våra cyklar har:

  • Dubbla ramrör mellan bak- och framdel på lådcyklar.
  • Fotbroms och trumbroms fram (handbroms) för maximal säkerhet.
  •  Extra brett och stabilt fotstöd på lådcyklarna, med trekantig form så cykeln alltid är stabilt parkerad när barnen ska kliva i och ut ur cykeln.
  • En pakethållare som klarar 80 kg.
  • Dubbla styrstänger som inte böjs eller bryts, ger stabilitet och säker cykling.
  • Kedjeskydd av stål, lätt att demontera och oförstörbar.
  • Vinkelprofiler gör lådan mer stadig och tålig mot stötar.
  • Alla standardcyklar har dubbelt fotstöd, så att den inte faller när den är parkerad eller är instabil när du lyfter på barnen.