VI BYGGER CYKLAR FÖR ATT DE SKA ANVÄNDAS, MEN OCKSÅ FÖR ATT DE SKA BLI ÄLSKADE. VÅRA KUNDER HAR ETT ÖGA FÖR DETALJER OCH PASSION FÖR KVALITET.

FAQ

Är Cykelfabriken ett Svensk lådcykelmärke ?

Cykelfabriken är ett svenskt cykelmärke sedan 2009. Vi är specialiserade på lådcyklar – bakfiets – lastcyklar – cargo bikes som är handbyggda i centrala Stockholm. Vi är kända för vår tidlösa design, originalitet, höga kvalitet och bra service.

Vi är innovativa och utvecklar ständigt nya lösningar, gärna tillsammans med våra kunder. Vi tror på kvalitet och är oerhört stolta över varenda lådcykel vi producerar.

Vem designar våra modeller ?

Alla våra cyklar och lådcyklar är designade av oss. Simon Bouloussa som grundade Cykelfabriken 2009 och som är ingenjör står för all design av cykelramar och cykeldelar, från 2D till 3D ritningar.

Vi på söker alltid efter innovativa lösningar för cyklister och vi blir ofta inspirerade av våra kunder som ringer eller besöker cykelfabriken för att hjälpa dem att hitta de bästa lösningarna till bättre vardagscykling. 

Var monteras våra lådcyklar ?

I vår lokal på centrala Södermalm i Stockholm gör vi hela jobbet – utveckling, design, konstruktion och montage. Alla våra modeller och huvuddelar, så som ramar, gafflar, fram nav, lådor, tillbehör och flera andra komponenter, är baserade på våra egna ritningar.

Vi använder gärna hantverkare och leverantörer från Sverige för att kunna leverera lådcyklar som är gjorda med mycket omsorg. Alla våra modeller som skickas till kund från Stockholm är redan testkörda och säkerhetskontrollerade av våra mekaniker.

Handbyggda lådcyklar i Sverige

Vi är det första företaget i Sverige som producerar, designar och bygger egna lådcyklar – Bakfiets. Vi är ett litet företag med stora ambitioner. Men ensam är inte stark och vi behöver allt stöd vi kan få från våra svenska kunder för att kunna finnas kvar och fortsätta producera svenska lådcyklar av bästa kvalitet.

Tack vare vår långa erfarenhet av lådcyklar, design och utveckling har vi tagit fram lådcyklar som är 100% anpassade för det skandinaviska klimatet, säkerhetskraven och cykelkulturen.

Mer information

Vi startade verksamheten redan 2009 och var först i Sverige att sälja Bakfiets lådcyklar. Vi öppnade en butik och sålde last- och lådcyklar direkt till kunden. Efter ett par år insåg vi att de importerade lådcyklar inte riktigt är anpassade efter den svenska cykelkulturen

De rigorösa säkerhetskraven, ramhöjden på cyklarna och många andra brister, som säkert inte är något problem där dessa lådcyklar byggs, men vi bestämde oss för att ändra på det! Idag är vi det första och enda företaget i Sverige som producerar, designar och bygger våra egna lådcyklar. Tack vare vår långa erfarenhet har vi idag tagit fram lådcyklar som är 100% anpassade för det skandinaviska klimatet, säkerhetskraven och cykelkulturen.

Vi samarbetar med mer än 7 stycken andra svenska företag där vi bland annat köper Svensk Marin-Plywood som tål det svenska klimatet, rostfria bultar & skruvar, pulverlackering, cykeldelar, och flera andra tjänster.

Vi valde den hårda vägen med egen utveckling, produktion, design och montering i Sverige. Varför? Jo, helt enkelt för att kunna bidra till mindre miljöpåverkan med lokal produktion, skapa lokala arbetstillfällen och för att utveckla och sprida den fina lådcykelkulturen.

Vi är visserligen ett litet företag men med stora ambitioner. Vi känner stödet från alla våra kunder och det bidrar till att vi kan producera våra svenska lådcyklar av bästa kvalitét.

Hållbarhet

Cykelfabriken bygger solida och robusta cyklar av Aluminum. Alla rörliga delar är rostbehandlade eller i rostfritt, kedjan är från KMC och är rostfri.Träskivorna i lådan är vattenavvisande och med förseglade kanter. Se denna film om cyklar. Se denna filmen om cyklar, Klicka här.

Bakfiets_long_sTeps EP8_Group

Tydlighet

Cykelfabriken skiljer sig från många andra cykeltillverkare.
De två viktigaste punkterna som gör oss unika är anpassningen och vår stora fokus på säkerhet.. Se de senaste sålda exemplar

Unika cyklar

Redan 2009 började vi tillverka och sälja unika handgjorda cyklar med hög kvalitét. Vill du också skilja dig från resten? Är du trött på masstillverkning och vill ha en helt egen unik cykel? I så fall är det dags att börja titta på en cykel skapad just för dig av oss på Cykelfabriken.

Cykelfabrikens cyklar är lätta att känna igen – ändå är varje exemplar ett unikt konstverk.

Cykelfabriken är den enda tillverkaren som anpassar och gör cykeln på det sätt som du vill, Klicka här

Anpassning

Vi individanpassar din cykel med bl a namn, text eller logotyper i ramen, på kedjeskyddet eller i lådan. Vi använder laser för bästa resultat när vi sätter namnet i stålet på cykeln. Det är också möjligt att välja egen färg för varje cykeldel. Vi har hela 38 standardfärger att välja på. Du kan även klä lådcykeln med användbara tillbehör.
r. Se de senaste sålda exemplar

Säkerhet

Vår absolut högsta prioritet är säkerheten för dig och dina barn. Därför använder vi endast kvalitetsmaterial och våra cyklar är utformade för att vara 100% säkra. Våra cyklar har därför:

  • Dubbla ramrör mellan bak- och framdel på lådcyklar.
  • Fotbroms och Skivbroms fram (handbroms) för maximal säkerhet.
  • Extra brett och stabilt fotstöd på lådcyklarna, med trekantig form så cykeln alltid är stabilt parkerad när barnen ska kliva i och ut ur cykeln.
  • En pakethållare som klarar hela 80 kg. Dubbla styrstänger som inte böjs eller bryts, ger stabilitet och säker cykling.
  • Kedjeskydd av stål, lätt att demontera och oförstörbar.
  • Vinkelprofiler gör lådan mer stadig och tålig mot stötar.
  • Alla standardcyklar har dubbelt fotstöd, så att den inte faller när den är parkerad eller är instabil när du lyfter på barnen.