Bakfiets XL Familj

Familj      Priser     Köp

bakfiets xl familj

Gör dina vardagar enklare

Bakfiets XL är vår längsta lådcykel, den är 275 cm lång och 72 cm bred, den har plats för max 4 barn med säkerhetsbälte i lådan. Bakfiets XL har flera lastalternativ, den är designad för att köras i ur och skur, och året om med minimalt underhåll. 

bakfiets xl familj

Säkert och stabilt

Vi tycker att våra Bakfietsar tillhör de mest stabila lådcyklarna på marknaden, tack vare den robusta ramen och sin ingenjörsmässiga konstruktion. De är också skapade med stor fokus på säkerheten. Lådans placering lågt över marken ger cykeln en låg tyngdpunkt och därmed också ett större kontaktyta mot marken och bättre väggrepp. Lådan har trepunktsbälte och höga sidor som skydd för barnen. 

bakfiets xl familj

Säkert och ergonomiskt

Även den som kör cykeln ska ha god säkerhet. Med en upprätt sittställning har föraren alltid god översikt över trafiken och barnen i lådan. Med ett lågt insteg och enkelt justerbar höjd på sadeln kan föraren alltid nå marken. Med kedjeskydd och ekerskydd på bakhjulet räddas både barnfingrar och kläder från att komma i kläm.

bakfiets xl familj

Känsla

Tack vare låg utväxling är Bakfiets XL aldrig tung att cykla. Det är lika enkelt att cykla i skogen som i stan. Med elstöd cyklar du alltid som i nedförsbacke. Cykeln har 8 växlar och breda däck med punkteringsskydd. De breda däcken ger en mjukare körning eftersom stötar och gupp dämpas.

bakfiets xl familj

Regn och kyla

Med enklare tillbehör så som regnskydd och dyna till bänken kan man cykla Bakfiets XL i alla väder. Regnskyddskapellet är enkelt att sätta på eller ta av, tillverkad i Holland av den bästa PVC som finns på marknaden. 

bakfiets xl familj

Smart

Bakfiets XL kan användas till alla sorters resor, från att skjutsa barnen till dagis och skola, till fina mysiga sommar/vinter utflykter eller en tur till återvinningen. Bakfiets XL är alltid redo. Med elmotor blir långa avstånd mycket kortare, och det känns som man alltid cyklar i nedförsbacke. 

bakfiets xl familj

Den lilla extra

Som alternativ kan en bilbarnstol användas i botten på lådan och max två barn sitter på bänken. Bänken kan enkelt fällas upp och du kan transportera andra gods. Pakethållaren är kraftig nog att bära upp till 80 kg.

Tillbehör

Barnsist
Fender
Dampare
20 tum
Dyna
Pakethållare

Läs mer     Priser     Köp

Mer än bara en cykel

Bakfiets, it’s a vision.

Med Bakfiets XL ville vi göra det omöjliga: ge användaren en fullskalig cyklings-upplevelse i den lättaste och mest kompakta lådcykel från Cykelfabriken någonsin. Det innebar att vi fick se över varje del av Bakfiets Kort. Vi ville göra den lättare och snabbare – och samtidigt bättre. Resultatet är mer än bara en ny Bakfiets Kort. Det är framtiden för lådcyklar. Och nu, med nya generationens elmotorer från Bosch / Shimano,  förbättrad ramgeometri, fler växlar och upp till 7 timmars batteritid*, är Bakfiets Kort bättre än någonsin.