Bakfiets XL info

Familj      Priser     Köp

En storlek som klarar det mesta 

Lådcykel-BF-XL-gul-2

Bakfiets XL är Cykelfabrikens största lådcykel av 2-hjulingsmodellerna. Lådan är 108 cm lång, med mycket utrymme för att kunna få plats med 4 barn eller 2 barn + bilbarnstol, eller 2 barn med minst 4 matkassar. Vi har tagit fram Bakfiets XL eftersom flera av våra kunder frågade efter en större låda – småbarnsföräldrar brukar alltid ha mycket packning, leksaker och mycket annat som behöver rymmas på cykeln. 

Bakfiets XL Cykelfabriken lastcykel

Att välja Smart

Cykelfabriken har 3 modeller av Bakfiets med en mängd detaljer och tillbehör som gör vardagen enklare. Lådan har ett litet urtag där en fot kan ta stöd vid iklättring. Lådan kan utrustas med demonterbara bänkar, och utrymmet under sittbänken kan utföras som en låsbar förvaring. Lådan kan förses med regnskydd, med genomsiktliga rutor som låter barnen se ut även i regnväder.

Bakfiets  XL

Bakfiets xl har plats upp till 4 barn med säkerhets bälte, samt plats för 2 matkassar och pakethållare med 80 kg lastkapacitet. Som tillbehör finns sittdyna, överdrag till lådan, regnskydd och en väska till pakethållaren. Alternativt kan en extra barnsits monteras på pakethållaren, vilket gör Bakfiets XL till en 5 sittplatsers barntransport. Se gärna Bakfiets kort och Bakfiets lång om du behöver mindre last utrymme!

Shimano sTeps

Shimano sTeps

Bosch E-motor

Bosch E-motor

50-70 km laddning

50-70 km laddning

Alfine 8 växlar

Alfine 8 växlar

Familj      Priser     Köp

Känslan måste upplevas

Tack vare låg utväxling är Bakfiets XL aldrig tung att cykla, och med elstöd cyklar du alltid som i nedförsbacke. Cykeln har 8 växlar och breda däck med punkteringsskydd. De breda däcken ger en mjukare körning eftersom stötar och gupp dämpas.

Familj      Priser     Köp

Upprätt sittställning

Bakfiets XL är byggd precis som alla våra andra lådcyklar. Med en upprätt sittställning har föraren alltid god översikt över trafiken och barnen i lådan. Med ett lågt insteg och enkelt justerbar höjd på sadeln kan föraren alltid nå marken. Med kedjeskydd och ekerskydd på bakhjulet räddas både barnfingrar och kläder från att komma i kläm.

Snygg färg Bakfiets Extra lång

Handbyggda lådcyklar i Sverige

“ Vi bygger Lådcyklar för att de ska användas, men också för de ska bli älskade. Våra kunder får glittrande ögon när de ser vår passion för detaljer och  kvalitet”

Med många års erfarenhet av design och byggnation av lådcyklar och med en ständig vilja att utvecklas och bli utmanad har Cykelfabriken funnit den rätta vägen till att ta fram de bästa modellerna.

Bakfiets xl barntransport lösning

Priser     Familj     Köp

 Gott om plats för ungarna.

Bakfiets XL ger lätt plats för 4 barn i åldern 1 till 9, och det finns alltid extra plats i lådan för en eller två väskor eller matkassar. Under bänken finns plats för extra förvaring liksom låskedja, matlåda och mycket annat.

  • Plats för 2 barn + mängder av packning
  • Plats för 2 barn + minst 4 matkassar
  • Plats för 2 barn + en bilbarnstol
  • Plats för 4 barn

Priser     Familj     Köp

Mer än bara en cykel
Bakfiets, it’s a vision.

Med Bakfiets XL ville vi göra det omöjliga: ge användaren en fullskalig cyklings-upplevelse i vår längsta och mest kompetenta lådcykel från Cykelfabriken någonsin. Det innebar att vi fick se över varje del av Bakfiets XL. Vi ville göra den lättare och snabbare – och samtidigt bättre. Resultatet är mer än bara en ny Bakfiets XL. Det är framtiden för lådcyklar. Och nu, med Bosch/Shimano motorer av nya generationen, förbättrad ramgeometri, fler växlar och upp till 7 timmars batteritid*, är Bakfiets XL bättre än någonsin. Se gärna Bakfiets kort och Bakfiets lång om du behöver mindre last utrymme!

Säkerhet för dig och för dina barn är vår högsta prioritet. Därför använder vi endast kvalitetsmaterial och komponenter och våra cyklar är utformade för att vara 100% säkra. Bilden nedan illustrerar vissa viktiga  säkerheten punkter.

Bakfiets-xl

Priser     Familj     Köp

Fullt utrustad för
Barntransport

Bakfiets XL är utvecklad för att passa in i dagens stadsliv. I princip allt du har för barnen i en bil kan nu hittas i Bakfiets, tack vare de tillbehör som finns till lådcykeln; en bänk med säkerhetsbälte för två barn, en sittdyna, överdrag till lådan, regnskydd, samt för ökad säkerhet även punkteringskyddade däck, navdynamo med standby belysning, hydrauliska /skivbromsar och mycket annat

Vi bygger lådcyklar & Lastcyklar

från scratch  till leverans


“ Vi bygger Lådcyklar för att de ska användas, men också för de ska bli älskade. Våra kunder får glittrande ögon när de ser vår passion för detaljer och kvalitet.”Med många års erfarenhet av design och byggnation av lådcyklar och med en ständig vilja att utvecklas och bli utmanad har Cykelfabriken funnit den rätta vägen till att ta fram de bästa modellerna.
Bakfiets-xl