Bakfiets Lång info

Familj     Priser     Beställ

Lådcykel, framtidens transport

Bakfiets lång är en cykel som kan ersätta bilen i de flesta ärenden genom 4-6 mil radien.

  • Bakfiets-lång
  • Bakfiets-lång
  • Bakfiets-lång
  • Bakfiets-lång
  • Bakfiets-lång

Att välja Smart

Bakfiets finns i 3 modeller och har en mängd detaljer och tillbehör som gör vardagen enklare. Lådan har ett litet urtag där en fot kan ta stöd vid iklättring. Lådan kan utrustas med demonterbara bänkar, och utrymmet under sittbänken kan utföras som en låsbar förvaring. Lådan kan förses med regnskydd, med genomsiktliga rutor som låter barnen se ut även i regnväder.

Bakfiets  Lång

Bakfiets Lång har plats för 2 barn med säkerhetsbälte, och rum för 2 matkassar och dessutom en pakethållare med 80 kg lastkapacitet. Som tillbehör finns det sittdyna, överdrag till lådan, regnskydd och en väska till pakethållaren, eller om man vill, en extra barnsits monterad på pakethållare, vilket gör Bakfiets Lång till en 3-barnstransport! Se gärna Bakfiets XL om du behöver mera last utrymme!

Shimano sTeps

Shimano sTeps

Bosch E-motor

Bosch E-motor

50-70 km laddning

50-70 km laddning

Alfine 8 växlar

Alfine 8 växlar

Priser     Familj     Beställ

Ergonomisk cykling

Med en upprätt sittställning har föraren alltid god översikt över trafiken och barnen i lådan. Med ett lågt insteg och enkelt justerbar höjd på sadeln kan föraren alltid nå marken. Med kedjeskydd och ekerskydd på bakhjulet räddas både barnfingrar och kläder från att komma i kläm.

Priser     Familj     Beställ

Känslan måste upplevas

Tack vare låg utväxling är Bakfiets Lång aldrig tung att cykla, och med elstöd cyklar du alltid som i nedförsbacke. Cykeln har 8 växlar och breda däck med punkteringsskydd. De breda däcken ger en mjukare körning eftersom stötar och gupp dämpas.

Bakfiets-lång

Priser     Familj     Beställ

Handbyggda lådcyklar i Sverige

“ Vi bygger Lådcyklar för att de ska användas, men också för de ska bli älskade.Våra kunder får glittrande ögon när de ser vår passion för detaljer och  kvalitet”

Med många års erfarenhet av design och byggnation av lådcyklar och med en ständig vilja att utvecklas och bli utmanad har Cykelfabriken funnit den rätta vägen till att ta fram de bästa modellerna.

Bakfiets-long-6

Priser     Familj     Beställ

 Gott om plats för ungarna .

Bakfiets Lång rymmer upp till 3 barn i lådan med en extra  bänk. Med en bänk för 2 barn som sitter fast med säkerhetsbälte finns fortfarande gott om plats för deras packning, skolväska, matkassen, picknick-korgen och mycket annat. Pakethållaren till Bakfiets Lång är enormt stark och klarar upp till 80 kg last, som vi lätt kan utnyttja till att montera en extra barnstol. Bakfiets Lång kan, med rätt tillbehör, alltså få plats med totalt 4  barn. Se gärna Bakfiets XL om du behöver mera last utrymme!

Priser     Familj     Beställ

Mer än bara en lådcykel
Bakfiets, it’s a vision.

Med Bakfiets Lång ville vi göra det omöjliga: ge användaren en fullskalig cyklings-upplevelse i den mest populära och kompakta lådcykeln från  Cykelfabrikens . Det innebar att vi fick se över varje del av Bakfiets Lång. Vi ville göra den lättare och snabbare – och samtidigt bättre. Resultatet är mer än bara en ny Bakfiets Lång. Det är framtiden för lådcyklar. Och nu, med nya generationens elmotorer från Bosch / Shimano, förbättrad ramgeometri, fler växlar och upp till 7 timmars batteritid*, är Bakfiets Lång bättre än någonsin.

Säkerhet för dig och för dina barn är vår högsta prioritet. Därför använder vi endast kvalitetsmaterial och komponenter och våra cyklar är utformade för att vara 100% säkra. Bilden nedan illustrerar vissa viktiga  säkerheten punkter.

Glada barnfamilj-Bakfiets-lång

Priser     Familj     Beställ

Fullt utrustad för
Barntransport

Bakfiets Lång är utvecklad för att passa in i dagens stadsliv. I princip allt du har för barnen i en bil kan nu hittas i Bakfiets, tack vare de tillbehör som finns till lådcykeln; en bänk med säkerhetsbälte för två barn, en sittdyna, överdrag till lådan, regnskydd, samt för ökad säkerhet även punkteringskyddade däck, navdynamo med standby belysning, hydrauliska /skivbromsar och mycket annat

Bakfiets-lång
Lådcykel med två barn i lådan

Vi bygger lådcyklar & Lastcyklar

från scratch  till leverans


“ Vi bygger Lådcyklar för att de ska användas, men också för de ska bli älskade. Våra kunder får glittrande ögon när de ser vår passion för detaljer och kvalitet.”Med många års erfarenhet av design och byggnation av lådcyklar och med en ständig vilja att utvecklas och bli utmanad har Cykelfabriken funnit den rätta vägen till att ta fram de bästa modellerna.