Bakfiets Lång familj

Läs mer     Priser    Köp

bakfiets lång familj

Enklare vardag

Bakfiets Lång är bland våra mest sålda lådcyklar. Den är 245 cm lång och 72 cm bred, den har plats för 2 barn och minst 2 matkassar. Bakfiets lång är designad för att köras i ur och skur, och året om med minimalt underhåll. 

bakfiets lång familj

Säkert och stabilt

Vi tycker att våra Bakfietsar tillhör de mest stabila lådcyklarna på marknaden, tack vare den robusta ramen och sin ingenjörsmässiga konstruktion. De är också skapade med stor fokus på säkerheten. Lådans placering lågt över marken ger cykeln en låg tyngdpunkt och därmed också ett större kontaktyta mot marken och bättre väggrepp. Lådan har trepunktsbälte och höga sidor som skydd för barnen. 

bakfiets lång familj

Säkert och ergonomiskt

Även den som kör cykeln ska ha god säkerhet. Med en upprätt sittställning har föraren alltid god översikt över trafiken och barnen i lådan. Med ett lågt insteg och enkelt justerbar höjd på sadeln kan föraren alltid nå marken. Med kedjeskydd och ekerskydd på bakhjulet räddas både barnfingrar och kläder från att komma i kläm.

bakfiets lång familj

Känsla

Tack vare låg utväxling är Bakfiets Lång aldrig tung att cykla. Det är lika enkelt att cykla i skogen som i stan. Med elstöd cyklar du alltid som i nedförsbacke. Cykeln har 8 växlar och breda däck med punkteringsskydd. De breda däcken ger en mjukare körning eftersom stötar och gupp dämpas.

bakfiets lång familj

Regn och kyla

Med enklare tillbehör så som regnskydd och dyna till bänken kan man cykla Bakfiets Lång i alla väder. Regnskyddskapellet är enkelt att sätta på eller ta av, tillverkad i Holland av den bästa PVC som finns på marknaden. 

bakfiets lång familj

Smart

Bakfiets Lång kan användas till alla sorters resor, från att skjutsa barnen till dagis och skola, till fina mysiga sommar/vinter utflykter eller en tur till återvinningen. Bakfiets Lång är alltid redo. Med elmotor blir långa avstånd mycket kortare, och det känns som man alltid cyklar i nedförsbacke. 

bakfiets lång familj

Den lilla extra

Som alternativ kan en bilbarnstol användas i botten på lådan och ett eller två barn sitter på bänken. Bänken kan enkelt fällas upp och du kan transportera andra gods. Pakethållaren är kraftig nog att bära upp till 80 kg.

Tillbehör

Barnsist
Fender
Dampare
20 tum
Dyna
Pakethållare

Priser     Familj     Köp

Mer än bara en lådcykel
Bakfiets, it’s a vision.

Med Bakfiets lång ville vi göra det omöjliga: ge användaren en fullskalig cykling-upplevelse i vår mest populära och kompakta lådcykel Cykelfabrikens . Det innebar att vi fick se över varje del av Bakfiets lång. Vi ville göra den lättare och snabbare – och samtidigt bättre. Resultatet är mer än bara en ny Bakfiets lång. Det är framtiden för lådcyklar. Och nu, med Bosch / Shimano nya generationen, förbättrad ram geometrin, mera växlar och upp till 7 timmars batteritid*, är Bakfiets lång bättre än någonsin.

bakfiets lång familj