För barnfamiljen

Bakfiets klassisk info

Med Lådcykel är man alltid tillsammans

Det börjar bli vanligt att skjutsa barn i lådcyklar. Det handlar inte bara om att transportera barn säkert till dagis, lekplatsen eller på andra resor. Det handlar också om att ge barn en extra upplevelse och mer tid tillsammans. 

Klassisk Light


Nya Klassik Light är vår mest anpassade lastcykel för barntransport. Den är vår mest mångsidiga lastcykel för såväl familjer som för företag och förskolor.

Bred


Oavsett om du behöver transportera upp till sex barn, eller bara behöver lite extra utrymme.

Företag


… kräver minimalt underhåll. Den hjälper dig med lasten. Samtidigt är den en rullande reklampelare som visar originalitet och hållbarhet.

Förskolor


Speciellt anpassad för förskolor. Med plats för upp till åtta barn, eller för förskolans andra transporter.

Kvalitet med naturliga och slitstarka material

Cykelfabriken har valt stål och trä för våra lådcyklar, naturliga och hållbara material. Lådan har inga skarpa kanter; Det finns ingen risk att skrapa eller klämma fingrarna. Allt material är av utmärkt kvalitet och från naturliga och miljövänliga resurser.

Bakfiets klassisk info

Shimano Elmotor

Äntligen en lådcykel med både motor och fotbroms 

Många har frågat efter en kombination med el-motor och fortbroms och nu kan vi äntligen erbjuda detta.

Lådcykeln är byggd med Shimano sTeps motor med 8 (Di2) växlar och fotbroms för bästa bromseffekt. Cykeln har automatväxlar för bättre cyklingsupplevelse. När du stannar växlar cykeln automatiskt ner till en lägre växel för att förbereda för vidare färd. Batteriet räcker upp till 118 km på en laddning. Handbromsen fungerar även som parkeringsbroms.

Bakfiets klassisk info
Bakfiets klassisk info

Säker konstruktion, med barnen i fokus

Lådan är byggd av 9 mm marinplywood, fastskruvad i stålprofiler och tätt bultad i framramen. Lådan skyddar barnen från regn och vind. De starka materialen i kombination med konstruktionen klarar effekten av det skandinaviska vädret i åratal.

Bakfiets-Klassisk-Charlotta
Bakfiets klassisk info

Designad och monterad i Sverige

Alla våra cykel modeller med sina huvuddelar är tillverkade efter våra egna ritningar. De flesta av delarna är tillverkade i EU så som stålramar, styrning och hjul. Våra handgjorda plywoodlådor kommer från den svenska skogen. Alla modeller är monterade i Stockholm och säkerhetskontrollerade av våra kompetenta mekaniker.

Bakfiets klassisk info
Bakfiets klassisk info
Bakfiets klassisk info