Bakfiets

Bakfiets-2020

Låt oss presentera Bakfiets 2020. Ett kraftfullt designuttryck. Dess form skapar en känsla av kraft och rörelse oavsett var den befinner sig. Våra designerns engagemang har skapat en cykel där varje detalj har skapats med omtanke och precision. En härlig körupplevelse som skapar ett starkt band mellan lådcykeln och dess cyklist. Självsäker, pigg och energisk. Design och ingenjörskonst på en ny nivå.

Short : L 243 cm / W 63 cm / W 34 kg
Long : L 258 cm / W 63 cm / W 36 kg

Introduktion

Motor

Växlar

Tillbehör

Designa egen

Vi vill göra det personligt

EN NY SIDA AV BAKFIETS-DESIGNEN

Legendariska Bakfiets är här för att vinna, igen. Den har förbättrats på precis rätt sätt – den är lätt med aluminum ram, otroligt smidig och rör sig som en roadster. Detta är vår mest spännande tolkning av 2 hjulningar lådcyklar hittills, vilket gör att du bara vill köra ännu mer.

Bakfiets_Short_Green
Se Prislista för Bakfiets kort

DES­IG­N­AD FÖR ATT GE GLÄD­JE

Alla funktioner och tekniska lösningar i Bakfiets har ett syfte: att skapa den perfekta och mest bekväma körupplevelsen. Känn bandet mellan dig och din lådcykel starkare än någonsin. Kör enkelt överallt varje dag – till förskolan, arbetet, hemmet, vänner och träningen… Det handlar om att njuta av livets små och stora upplevelser – med positiv klimatavtryck.

Bakfiets_Long_Pastel blue

Bakfiets Long

Se Tekniska datablad Se Prislista för Bakfiets Lång

01

Erfarenhet på Lådcyklar

Med 12 års erfarenhet på egen Bakfiets design och bygget kan du som kund vara trygg på att du ska få hem levererad topp kvalitet och originalitet, handbygd lådcykel från centrala Stockholm till dörren. Vi levererar aldrig icke monterad lådcyklar. Våra erfarna Lådcykel montörer ska se till att testa köra Bakfiets och intyga den för extra säkerhet.

Designa egen
Lådcykel för hela familjen

02

Passionerad på riktigt

Bakfiets har en harmonisk ramgeometri och hållbara och miljövänliga material. Den är utformad för att uppfylla dina behov med generöst utrymme och tillräcklig räckvidd för att vara en pålitlig partner i vardagen. Kör enkelt överallt varje dag.

Designa egen
Bakfiets_Long_Full_bike_Pearl_Green_box_Cover

03

Vi främjar komfort

Sätt dig bakom styret i nya 2020 Bakfiets och upplev en ny nivå av säkerhet, komfort och körglädje tack vare många förbättringar bla. aluminum ram, dropouts, tapered framgaffel, ramgeometrin, pakethållare, bredare stödet, bredare lådan mm. Med 2020 Bakfiets kommer du alltid att sätta upprätt, bra syn på trafiken och omgivning, rolig dialog med barnen och bekväm cykling.

Designa egen
Bakfiets_Long_Full_bike_Pearl_Green_RainCover

03

Bygg dina drömmars Bakfiets

Konfigurera din egen 2020 Bakfiets. Skapa en lådcykel som är 100% din egen och som återspeglar din personlighet på ett sätt som bara cykelfabriken kan. Utforska alla nyheter som 2020 Bakfiets har att erbjuda.

Designa egen
Bakfiets_Long_Full_bike_Pearl_Green_ALU

Utforska vårt växelsystem

Vi har prioriterat utvecklingen av köregenskaper hos 2020 Bakfiets för att göra förgylla färden för både dig och dina passagerare. Våra senaste val av motor och växelsystem ger gott om kraft utan fördröjning så snart du trampar på pedalen och dessutom en låg batteribrukning vid verklig körning.

Shimano_Nexus_Di2_5_Speed

Nexus Group

Shimano_Alfine_8_Speed

Alfine Group

Shimano_sTeps_6000

Shimano 6000

Shimano EP8

Bosch_Motor_Active_line

Bosch Cargo Line

Växeltyp (%)

– Nexus 8 växlar 

– Alfine 8 växlar

– Nexus 5 växlar

– Enviolo växelsystem

– Enviolo växelsystem

Supportnivål (%)

– Muskelkraft

– Muskelkraftr

– High :           230
– Normal :     150
– Eco   :            70

– Boost :        400
– Trail :          130
– Eco   :         185

– Turbo :      400
– Sport :       240
– Tour   :       150
– Eco   :          60

Maximum torque (Nm)

60Nm

70Nm

85Nm

Räckvidd vid full laddning km
* 500Wh Batteri

– High :           85 km
– Normal :     120 km
– Eco   :            170 km

– Boost :           50 km
– Trail :              75 km
– Eco   :            100 km

– Turbo :      50 km
– Sport :       65 km
– Tour   :       75 km
– Eco   :          120 km

Bromssystem

– Fotbroms bak
– Skivbroms framme

– Magura MT5 fram
– Magura MT5 bak

– Fotbroms
– skivbromsar
– Magura MT5

– Skivbromsar
– Magura MT5

– Skivbromsar
– Magura MT5

Utforska våra tillbehör

Regnskydd

Bakfiets_Long_Full_bike_Carmine red_Raincover

Box cover

Bakfiets_Long_Full_Bike_Pearl_Green_Alu_Box

Aluminiumi box

Bakfiets_Long_Full_Bike_Pastel_turquoise_Alu_Box

Barnstål för äldre barn

GMG-Cykelstol

XL väska

Cykelväska_XL_Röd-2

ABUS Kedjelås

ABUS_Kedjelås_140 cm

Om Oss

Vi startade verksamheten redan 2009 och var först i Sverige att sälja Bakfiets lådcyklar. Vi öppnad en butik och sålde last-och lådcyklar direkt till kunden. Efter ett par år insåg vi att de importerade lådcyklar inte riktigt är anpassade efter den svenska cykelkulturen. Lär mer här 

Cykelfabriken är ett svenskt cykelmärke sedan 2009 med specialisering på lådcyklar – bakfiets – lastcyklar – Cargo bike, handbyggda i centrala Stockholm. Vi är innovativa och utvecklar nya lösningar, gärna tillsammans med våra kunder. Vi tror på kvalitet och är stolta över varenda lådcykel vi producerar.
Läs mer här 

Alla våra cyklar och lådcyklar är designade av oss. Simon Bouloussa som grundade Cykelfabriken 2009, som är ingenjör i bakgrunden står för all design på cykelramar, och cykeldelar från 2D till 3D ritningar. Lär mer här 

Har du ett brinnande cykelintresse, erfarenhet som cykelmekaniker eller annan mekanisk erfarenhet så är du välkommen att skicka in ditt CV och en presentation till oss. Läs mer här